Meer dan elf procent van de medewerkers van Atlant in Apeldoorn is in opleiding en vijf procent van de formatie wordt beschikbaar gesteld  voor opleidingsplekken. Atlant is gespecialiseerd in de zorg aan cliënten met het syndroom van Korsakov, de ziekte Huntington, dementie en gerontopsychiatrie. De organisatie heeft negen locaties met ruim vijftienhonderd medewerkers en besteedt veel aandacht aan opleiden en ontwikkelen. Vanaf de start van de subsidiemogelijkheden van SectorplanPlus maakt Atlant volop gebruik van de mogelijkheden om opleiden en deskundigheids-bevordering doordacht in te zetten. “Het subsidieprogramma ondersteunt en helpt ons zeer.”

Judith Ahlers is coördinator en opleidingsfunctionaris van het team Leren en Ontwikkelen. Samen met bestuurder Peter Bosselaar legt ze uit waarom SectorplanPlus belangrijk is voor de organisatie en welke rol het speelt in de huidige krappe arbeidsmarkt. 

“Personeelstekorten zijn er in veel sectoren”, weet Peter Bosselaar. “In de zorg merken we dat mensen vertrekken vanwege de werkdruk en ook de negatieve teneur rondom de zorg speelt een rol. En dat terwijl er ongekend veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden zijn. Als dat breder bekend is, zouden meer mensen voor de zorg kiezen, daar ben ik van overtuigd.”

"SectorplanPlus helpt ons zeer"

Faillissementen 

Instroom kan, wat hem betreft, ook uit onverwachte hoek komen.
“We verwachten in de nabije toekomst faillissementen in, bijvoorbeeld, de horeca. Dat is natuurlijk triest, maar als die medewerkers weten welke kansen en mogelijkheden de zorg biedt geeft hen dat perspectief. Ik zie, voor die verbinding met bedrijfstakken die het de komende periode lastig krijgen, een rol voor de Werkgeversvereniging. Het is zaak om niet alleen binnen de zorg samen te werken, maar zeker ook daarbuiten.”