Zij vertelden enthousiast over hun keuze voor een zorgopleiding en beantwoordden vragen van de leerlingen. Tijdens de bustour werd ook aandacht gevraagd voor het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. 

Lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ 

In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is Tim Haars. 
 
In aanvulling op het bezoek van Tim Haars aan het Carmel College, werden er tijdens de Week ook speciale gastlessen gegeven op CSG Reggesteyn in Nijverdal, het Greijdanus College in Hardenberg en het Nuborgh College in Elburg. BN-ers Vincent Visser, Barry Paf en Rein van Duivenboden waren hierbij namelijk aanwezig. Tijdens de gastlessen vertelden de zorgprofessionals over hun beroep: wat is er leuk of juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? De BN-ers zorgden voor een speciaal tintje. Zij vertelden over hun eigen ervaring met zorg en welzijn, vroegen de leerlingen wat ze van het nieuwe lespakket

vonden en gingen natuurlijk ook met hen op de foto.


Voorlichtingsdag Zorg

Op 15 maart ’18 vond bij KonnecteD in Deventer de Voorlichtingsdag Zorg plaats. De dag was bedoeld voor werkzoekenden met én zonder zorgachtergrond, kortom voor iedereen die meer wil weten over werken en opleidingen in de zorg. Zo’n 150 bezoekers kwamen erop af. Zij ontvingen informatie, konden er terecht met al hun vragen en maakten alvast kennis met diverse zorginstellingen. De Voorlichtings-
dag Zorg werd georganiseerd door verschillen-
de zorginstellingen uit de Stedendriehoek, in samenwerking met Aventus, Saxion, de gemeenten, het UWV, Deventer Werktalent, WGV Zorg en Welzijn, FactorWerk en Leren & Werken.

Actieprogramma 'Werken in de Zorg' 

Op 14 maart jl. heeft het kabinet het actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ aan de Tweede Kamer gestuurd. In dit actieprogramma geeft het kabinet aan hoe het de personeelstekorten in de zorg gaat aanpakken. Eén van de drie actielijnen in het programma is: Meer kiezen voor de zorg. Meer leerlingen, studenten, zij-instromers en herintreders kiezen voor de zorg. Dat begint bij een beter imago van de zorg en weten wat het werk inhoudt. 
 
Met het oog hierop wil het ministerie van VWS in juni 2018 een publiekscampagne lanceren. Via landelijke media (denk aan: spotjes op radio en televisie, social media, reclame in bushokjes) kan een breed publiek kennis maken met werken in de zorg. Via de campagne worden geïnteresseerden verwezen naar een website waar mensen digitale begeleiding krijgen naar een opleiding of baan in de zorg. De website bundelt alle bestaande regionale websites en initiatieven die de afgelopen jaren zijn gelanceerd. 

Wilt u meer lezen over het imago van zorg en welzijn? Lees het artikel uit het BestuurdersMagazine van juni 2017 'Blijvende inzet op positief en eerlijk imago'.