Daarom moeten we overstappen van de trein naar de terreinauto. Nu moet je zelf je route zoeken en dan weet je soms niet waar een pad eindigt of wat er op je weg komt. Het is ontdekken door te doen. Dat staat niet in een boekje.” Iemand die daar alles van weet, is John van Giels, naast organisatieadviseur en docent aan Nyenrode Business University, vooral bergbeklimmer. Hij zal aan de hand van zijn ervaring als bergbeklimmer en expeditieleider laten zien wat VUCA (volatile, uncertainty, complexity and ambiguity) betekent voor organisaties en hoe je met die omstandigheden kunt omgaan.

Aan de slag!

George Parker: “Stap twee is: hóe ga je het doen? Ik zeg, ga aan de slag! Als je korter wilt rapporteren, moet je daar niet eerst lange rapporten over schrijven. Zorg voor real-time veranderingen, oftewel, ga je toekomst doen. En natuurlijk, als je wilt leren fietsen val je misschien. Maar je moet ook niet meteen op een wielrenfiets stappen, maar beginnen op een klein fietsje. Zo kun je ontdekken wat je eigenlijk wilt doen. Al lerend ga je zo naar je einddoel. Dat vraagt soms om een heel andere manier van werken; om beter samenwerken, minder praten, meer luisteren. 

De conferentie ‘De medewerker van de toekomst’ past binnen de Werkagenda Onderwijs - Werkveld zorg en welzijn 2016 – 2020, thema 5: ‘Outputcriteria cliënt/student’. In deze werkagenda is vastgesteld dat gemeenschappelijke doelen worden gedragen door alle partijen, er gewerkt wordt aan ‘co-makership’ en er meer samen opgetrokken gaat worden. Door samenwerking en het delen van ontwikkelingen, ieder vanuit zijn eigen perspectief, worden zorg en onderwijs verbonden in een innovatieve omgeving.

“De dag zal grotendeels gevuld worden met (interactieve) workshops van ongeveer 50 tot 60 minuten”, aldus Jan Nijhuis. “Hierbij komen uiteenlopende aspecten aan de orde die een andere, nieuwe en in ieder geval inspirerende blik geven op succesfactoren in het onderwijs en de zorg.”


"Zorg voor real-time veranderingen, oftewel, ga je toekomst doen"

Conferentie 7-11-17

Veranderingen gaan snel. Is uw organisatie wendbaar genoeg om mee te veranderen en hoe past de medewerker van de toekomst in deze beweging? Illusionist en inspirator op het gebied van wendbaarheid van organisaties, George Parker, deelt tijdens de conferentie op 7-11-17 zijn visie op veranderingen van organi-
saties en leert dat veranderen goed werkt, wanneer dat van binnenuit gebeurt. Doekle Terpstra, spreker tijdens de conferentie, voorziet de deelnemers vanuit zijn rol als aanjager van het Zorgpact en ervaring in verschillende bestuurdersfuncties van informatie en inzichten.

Deelnemers aan de conferentie worden gevoed met mooie inzichten, zinvolle ontmoetingen en bruisende energie. Aanmelden voor deze conferentie kan na de zomer.
Meer informatie

Meer informatie over het advies van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen kunt u lezen op www.opleidenvoor2030.nl.